Natuursteenbedrijf Steenhouwerij de Kort

Natuursteenbedrijf Steenhouwerij de Kort bestaat al meer dan 80 jaar met zeer ruime ervaring in alle verwerkingen van natuursteen.

bedrijfIn de jaren 30 begon Antonius de Kort met het handmatig hakken van dorpels achter de slagerij van zijn vader Nol. Zijn zoon Kees leerde van hem het vak en zette het voort en moderniseerde het bedrijf naar de maatstaven van toen. Op een nieuwe zelfstandige locatie wist hij het bedrijf succesvol voort te zetten met bouw- en grafwerk. Zijn zoon Toon, de kleinzoon van Antonius, leerde het vak ook in het bedrijf en zette het voort na het pensioen van vader Kees. Deze zoon heeft het bedrijf groot gemaakt door in te spelen op de bouwmarkt en goede contacten te onderhouden met vrijwel alle bouwbedrijven in de regio. Hierdoor werd Steenhouwerij de Kort een begrip in de bouwwereld.

Zijn zoon Kees, de kleinzoon van Kees de Kort, kwam in het bedrijf na een opleiding gevolgd te hebben in Belgiƫ op een steenhouwerschool en veel ervaring opgedaan te hebben in diverse steenhouwerijen in heel Nederland. Dankzij deze kennis zag hij meer mogelijkheden met natuursteen. Het assortiment werd uitgebreid met aanrechtbladen, openhaarden, tuinmeubilair, massieve wastafels, exclusieve gedenkmonumenten etc. etc. Per 1 januari 2005 trad Toon de Kort uit het bedrijf zodat zijn zoon het zelfstandig voort kon zetten.

Al die jaren is het bedrijf een voorloper geweest op het gebied van techniek, kennis en multifunctionaliteit en zal dat in de toekomst zeker blijven.